Explore the North presenteert It Font

programma-sneon-2Het festival Explore the North presenteert het experimenteel videopoëzieproject It Font van schrijver-dichter Eeltsje Hettinga en videokunstenaar Lotte Middendorp.

Vanaf vrijdag 25 november is er een doorlopende vertoning van It Font op de bovenste verdieping van winkelcentrum Zaailand. Zaterdag 26 november, ’s middags om 15.30 uur, houdt Ernst Bruinsma, hoofdredacteur van De Moanne, in datzelfde winkelcentrum een interview met de makers van het project.

It Font was vorige maand te zien in het Fries Museum en op de Frankfurter Buchmesse. Tot 18 december wordt een aantal ‘films’ uit het project getoond in Museum Belvédère in Oranjewoud.
.

‘Een verrassende integratie van videokunst en poëzie. Niet eerder werd Friestalige poëzie op deze manier in musea getoond.’ (Syds Wiersma, schrijver-dichter en coördinator Fries Film Archief).

‘De poëzie is gevangen in sfeerrijke, vaak mysterieuze beelden.’ (Leeuwarder Courant)
.

Eeltsje Hettinga publiceerde vijf poëziebundels. Voor zijn debuutbundel Akten fan Winter kreeg hij de Fedde Schurerprijs van de provincie Fryslân. Hij vertaalde werk van J.J. Slauerhoff, Ingeborg Bachmann en Georges Bataille. Zijn laatste bundel Ikader stond in 2013 op de shortlist van de Gysbert Japicxsprijs. Volgend jaar verschijnt van hem de ‘Chinese’ poëziebundel Song. (Zie ook www.eeltsjehettinga.nl )

Lotte Middendorp studeerde in 2013 af aan Academie Minerva in Groningen. Haar inzending voor ‘The one minutes filmfestival’ in Amsterdam werd in 2011 bekroond met de Tommy Award. In 2012 werd een video geselecteerd voor ‘The One minutes-exhibition’ VideOOOOh in Slade Research Center, Londen. Lotte Middendorp exposeerde de afgelopen jaren onder meer in galerie Roos van Tudor en keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden en Museum Belvédère in Oranjewoud. (www.lottemiddendorp.nl )
..

programma-sneon-3
.

still-it-font